Kirjoittanut Boris Winterhalter | huhtikuu 15, 2009

IL:n ilmastonmuutoskirjalle tiedonjulkistamisen valtionpalkinto

Kukakohan on suositellut opetusministerille Henna Virkkuselle, että ilmatieteen laitoksen ilmastonmuutoskirjalle “Muutamamme ilmastoa” on myönnettävä tiedonjulkistamispalkinto? Vaikuttaa siltä, että valtiovallan vihreä sisäpiiri pyrkii jälleen painostamaan meitä kansalaisia uskomaan ihmisen aiheuttamaksi väitettyyn ja uhkia täynnä olevaan ilmastonmuutokseen. Kyllähän kaikki tietävät, että ihmisen tehokas mutta monasti harkitsematon toiminta maapallolla on muuttanut paikallisia olosuhteita ja sen kautta ilmastoa jopa laajemmalti, kuten kaupungeissa ja laajoilla viljelyalueilla. Kohtalokkaita ovat olleet muun muassa monet vesistömuutokset, mutta mihinkään maailmanlaajuiseen pelotteluun ei pitäisi olla perusteita.

Perusteluissa sanotaan Heikki Nevanlinnaa lainaten, että ”Muutamme ilmastoa” -kirjan tavoitteena on kertoa yleistajuisesti ja ymmärrettävästi kaiken oleellisen ilmastosta, sen muuttumisesta ja mallintamisesta, muutoksen taustalla olevista ilmiöistä sekä muutoksen seurauksista niin meillä Suomessa kuin muualla maailmassa. Kirjassa esitellään keinoja hillitä ja hidastaa ilmaston muuttumista, mutta myös mahdollisuuksiamme sopeutua vääjäämättä muuttuvaan ilmastoon. Kirja käsittelee myös sellaisia ilmastonmuutokseen liittyviä ilmiöitä, joita harvoin julkisuudessa analysoidaan, kuten ilmastoskeptikot ja vaihtoehtoiset, utopistisetkin hillintäkeinot.

Jo pelkästään ajatus. että kaikki ilmaston vaikuttavat tekijät olisivat tiedossa ja että ihmisellä olisi keinoja hillitä luonnon sanelemaa ilmastonmuutosta, osoittaa kirjoittajien suhteellisuuden tajun puutetta.

En valitettavasti ollut koko kirjasta tietoinen enkä siis ole sitä lukenut, mutta olisin iloisesti yllättynyt, jos siinä esitettäisiin uusimpia tutkimuksia eikä vain toistettaisi IPCC:n sanelemaa mantraa ihmisen ja hiilidioksidin syyllisyydestä lämpenemiseen. Vai lauletaanko meidät ihmispoloiset yhä syvemmälle syyllisyyden suohon.

Ilmatieteenlaitoksen näkemys: http://fmi.fi/uutiset/index.html?Id=1239788845.html

Palaan aiheeseen jahka saan kirjan käsiini.

Mainokset

Responses

  1. Kiitokset – paitsi ilmastoelämänurastasi – näistä ja rinnakkaisblogeista. Toivomme varmasti molemmat, että yhä laajemmin eri alojen asiantuntijat ottaisivat aktiivisesti pohtiakseen ilmastoasioita, ehkä etenkin ilmastosidonnaisia tai ”ilmastonmuutokseen” tukeutuvia kaupallisia ja poliittisia liikkeitä, taistelua rahasta ja vallasta, niin ettei areena jäisi kokonaan valtiotieteen ylioppilaiden hallintaan.
    Luullakseni myäs kovan puolen geologeilla olisi annettavaa. Oman vaatimattoman korteni voit käydä vilkaisemassa kotisivultani, vuoden 2007 huhti-, touko- ja heinäkuun blogeista.
    Terveisin
    Jyrki Parkkinen


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: