Kirjoittanut Boris Winterhalter | tammikuu 10, 2010

BBC hiillostaa Met. Office johtajaa

BBC:n Andrew Neilin haastattelussa John Hirst, Britannian Ilmatieteen laitoksen (Met Office) johtaja, yrittää epätoivoisesti puolustaa laitoksensa tekemiä epäonnistuneita ilmastoennusteita sekä viime kesäksi että täksi talveksi. Ilmastotukijat olivat ennustaneet kuumaa kesää, ”barbeque summer”, ja ennustivat lokakuussa, että talvesta tulee leuto. Mitenköhän on käynyt; johtaja Hirst yritti epätoivoisesti puolustautua, toki haastattelija oli melko päälle käypä.

Tässä yhteydessä on muistettava, että ilmastotutkijana menestynyt astrofyysikko Piers Corbyn ennusti kylmää ja sateista kesää ja vastaavasti todella kylmää talvea.

Piers Corbyn perusti aikoinaan Weather Action nimisen yrityksen, joka tarjoa kaupallisia pitkän aikavälin sääennusteita.

Hän julkistaa myös yleisluonteisimpia tiedotteita, joissa hän kuvaa odotettavissa olevia äärisäitä WA:n uusin tiedote. Edellisessä viestissään Piers Corbyn kertoi, että kylmä talvi sää jatkuu vielä helmikuulla joitain lyhyempiä lauhempia hetkiä lukuunottamatta.

Piers Corbyn perustaa ennusteensa auringon magneettisen aktiviisuuden tarkkaan analyysiin: The main periodical solar activity effect – the largest observed periodicity present in world temperature data – is the 22 year cycle (driven by sun-earth magnetic connectivity). Hence for about half the time, the 11 year cycle of solar activity of particles, sunspots and radiation will move with temperature and half the time move against it.

Tuota tarkemmin Corbyn ei menetelmäänsä kuvaa, mutta totuus on, että hänen kuukausia etukäteen tekemät ennusteensa tuntuvat onnistuvan hämmästyttävän hyvin.

Hän on myös erittäin aktiivinen ilmastoskeptikko ja on voimallisesti hyökännyt sekä ilmastomallintajia että myös IPCC:n koko pelottelumantraa vastaan.

Mainokset

Responses

  1. Hmm… Henkilökohtaisesti olen seurannut Corbynin ennustuksia ja WeatherActionin tapahtumia tämän vuoden ajan. Tähän asti en ole oikein löytänyt paljoakaan kritiikkiä hänen menetelmissään.

    Kiitos hyvästä artikkelista, ollaan sitä tarpeeksi katsottu MET. Officen heittäviä pitkänjakson joulu ja kesä ennusteita.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: