Kirjoittanut Boris Winterhalter | helmikuu 9, 2010

IPCC:n lisävaikeudet

Kanadan johtavan päivälehden finanssijulkaisu Financial Post uutisoi 8.2.2010 kertoo miten IPCC:n nykyisellä puheenjohtajalla Rajendra Pachaurilla vaikeudet kasaantuvat.

Nyt on jopa IPCC:n aiempi puheenjohtaja Robert Watson yhtynyt kriitikoiden kuoroon vaatien puheenjohtajaa ottamaan vastuun paneelin raporteissa ilmenneiden virheiden korjaamiseksi.

On surkuhupaisaa, että Watson, joka puheenjohtajakaudellaan väitti että ainoa henkilö joka ei usko ilmastotieteeseen on presidentti Bush. Todettakoon, että niihin aikoihin Bush oli vaatimassa parempaa ilmastotiedettä. Tämä näkyikin USA:n valtavissa satsauksissa tutkimusrahoitukseen.

IPCC:n uusin vääristely liittyy väitteeseen, että ilmaston lämpenemisen takia pohjois-Afrikan viljatuotanto voi supistua 50 prosentilla vuoteen 2020 mennessä. Tähän Watson totesi, että ”tällaisten esitysten tulisi perustua vertaisarvioituihin tutkimuksiin ja mallinnuksiin, jotka osoittaisivat miten tuotanto reagoisi ilmastonmuutokseen.” Hän lisäsi, että ”en näe mitään tutkimuksia, jotka tukisivat IPCC:n raporttia.” Myös YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on toistellut samaa varmistamatonta väitettä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: