Kirjoittanut Boris Winterhalter | huhtikuu 24, 2010

Lisää IPCC kritiikkiä

IPCC:n ennusteet voimakkaan kritiikin kohteena Bangladeshissä.

IPCC oli vuoden 2007 raportissaan esittänyt, että yhden metrin merenpinnan nousun aiheuttama tulva peittäisi alleen 17% Bangladeshin pinta-alasta sekä synnyttäisi vuoteen 2050 mennessä 20 miljoonaa pakolaista. Varoituksen seurauksena alueen alavat maat olisivat ensimmäisten joukossa kärsimässä väitetystä ilmastonmuutoksesta. Aasian kehityspankin rahoittaman tuoreen tutkimuksen mukaan IPCC ei ole huomioinut Himalajalta tulevien sedimenttien tulvimista hillitsevää vaikutusta.

IPCC:n puheenjohtaja Pachauri oli heti puolustamassa IPCC:n Bangladeshiä koskevia ennusteita, selittäen, että johtopäätöksiä ei perusteta yhden tutkimuksen varaan. Tähän johtaja Maminul Haque Sarker Dhakassa toimivasta CEGIS-järjestöstä totesi, että Himalajalta tulevien jokien mukana kulkeutuva miljardi tonnia sedimenttiä ovat tuhansia vuosia muovanneet Bangladeshin rannikkoja.

Sarker kertoi uuden tutkimuksen osoittaneen, että vaikka valtameren pinta nousisikin metrin, rantaviiva säilyisi lähes muuttumattomana. Esimerkkinä hän mainitsi, että maailman suurin Meghna-joen suistoalue nousisi merenpinnan tahdissa. Hän ei kieltänyt etteikö rannikolla tapahtuisi muutoksia, mutta tulvat jäisivät selvästi IPCC:n ennustuksia vähäisemmiksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: