Kirjoittanut Boris Winterhalter | marraskuu 21, 2010

Enemmistö USA:n TV-meteorologeista kyseenalaistaa ilmaston lämpenemisen.

Media on lukemattomia kertoja toistanut uutisoinnissaan, että enemmistö maapallon tutkijoista uskoo ihmisen aiheuttamaan ilmaston lämpenemiseen. Väittely oli USA:ssa edennyt sellaiseen pisteeseen, että USA:n kansallinen tiedesäätiö (National Science Foundation) päätti rahoittaa keväällä julkistetun kyselyn, jonka teemana oli ihmisen toiminnasta johtuva ilmaston lämpeneminen.

Kaikkia televisiossa esiintyviä säätieteilijöitä (571) koskevassa haastatellussa 55 %:lla oli Amerikan meteorologisen seuran (American Meteorological Society (AMS)) myöntämä kelpoisuustodistus ja 33 %:lla oli kansallisen sääpalvelun (the National Weather Association (NWA)) myöntämä todistus meteorologisesta pätevyydestään.

Kyselyn perusteella televisiometeorologeista:

● 63% uskoo ilmaston lämpenemisen johtuvan pääosin luonnollisista tekijöistä ja vain 31 % pitävät ihmistä päävastuullisena.

● 44% pitää hallitusten välistä ilmastonmuutospaneelia (IPCC) luotettavana kun taasen 56 % pitää ilmastopaneelia epäluotettavana.

● Vain 24% on havaitsevinaan paikallisessa säätilassa todisteita ilmastonmuutoksesta.

● Alle puolet kyselyyn vastanneista (42%) ovat ilmaston lämpenemisestä huolestuneita tai osittain huolestuneita.

● Vain 20% uskoo, että ilmaston lämpeneminen tulee aiheuttamaan paljon harmia tuleville sukupolville.

● Vain 23% uskoo, että ilmastonmuutoksen tulisi olla presidentin ja kongressin prioriteettilistoilla korkealla tai hyvin korkealla tasoilla. 48 % esittävät sille matalaa prioriteettia ja 29 % pitää keskitason prioriteetista.

● Karkeasti 90% on sitä mieltä, että ovat kohtalaisen tai erittäin hyvin tietoisia ilmaston lämpenemisen tieteellisistä syistä ja seurauksista.

● Vain 33% heistä toteaa useimpien tiedemiesten uskovan, että ilmasto lämpiää, kun taasen 61 % heistä toteaa, että tiedemiesten keskuudessa on paljon erimielisyyttä siitä tapahtuuko lämpenemistä vai ei.

● 42%:n mielestä vuoden takainen Climategate-skandaalia on vain lisännyt varmuutta ettei globaalia lämpenemistä tapahdu.

Georg Mason yliopiston suorittaman kyselyn tulokset löytyvät: http://www.climatechangecommunication.org/images/files/TV_Meteorologists_Survey_Findings_%28March_2010%29.pdf

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: