Kirjoittanut Boris Winterhalter | 21 helmikuun, 2011

Washingtonissa halutaan sulkea IPCC:n rahahanat

Yhdysvaltain Edustajainhuoneessa käytiin 19.2.2011 vilkasta keskustelua hallitusten välisen ilmastonmuutospaneelin (IPCC) rahoituksesta. Seuranneessa äänestyksessä päätettiin republikaaniehdotuksesta äänin 244/179 poistaa budjetista IPCC:n tuleva rahoitus. Päätöksen mukaan edustajainhuone ilmoitti toivovansa, että ilmastopaneeli ei enää jatkossa tuottaisi kaiken kattavia kansainvälisiä ilmastotieteen arviointejaan.

Budjettimuutosta on ollut ajamassa republikaaniedustaja Blaine Luetkemeyer (Missouri) todeten (vapaasti käännettynä): “koska alueeni perheet ovat kiristäneet vöitään niin luulisi, että liittohallitus voisi tehdä saman kieltäytymällä rahoittamasta tuhlailuun ja vääristelyyn syyllistynyttä organisaatiota. Lisäykseni tarkoittaa yksinkertaisesti, että budjetista ei varoja anneta IPCC:lle. Tämän kautta veronmaksajat säästävät miljoonia dollareita tulevina vuosina. Todettakoon, että Presidentti [Obama] on esittänyt vuoden 2012 budjettiin 13-miljoonan dollarin lisäyksen.”

Luetkemeyerin mukaan äänestäjieni ei pitäisi enää tukea rahallisesti organisaatiota tuottamaan korruptoituneita selvityksiä, joiden perusteella jokaista amerikkalaista kuormitetaan valtavilla uusilla energiaveroilla. Tämä on nyt edustajahuoneen enemmistöpuolueen vallitseva näkemys.

Demokraattiedustaja Henry Waxman (Kalifornia), joka toisin kuin Luetkemeyer uskoo ihmisen aiheuttamaksi väitettyyn ilmastonmuutokseen ja ilmeisesti tietää ainakin jotain itse aiheesta, puhui lakiehdotusta vastaan.

Hän kehui propagandistisesti IPCC:n tekemää työtä pitäen sitä vertaansa vaille olevana ja sen tähän mennessä tuottamat neljä laajaa arviointiraporttia ovat tuoneet yhteen tuhansia tiedemiehiä eri puolilta maapalloa. Heidän ammattiosaamisensa kattaa ilmatieteistä metsäekologiaan sekä taloustieteisiin tuottaen hänen mielestään objektiivista ja poliittisesti neutraalia tietoa.

Waxman jatkaa Al Goren henkeen: “Tämä instituutio [IPCC] on epäpoliittinen ja teknisesti poikkeuksellisen terve organisaatio. Republikaanien enemmistö on äänillään estänyt ympäristönsuojeluhallintoa (EPA) käyttämästä varoja kasvihuonekaasujen sääntelyyn. [BW: kieltämällä hiilidioksidipäästöt ympäristölle vaarallisina] Nyt meitä (edustajia) pyydetään katkaisemaan työ jota kansainväliset tutkijat tekevät väitettyä uhkaa ymmärtääkseen.”

Näin politiikka ja ennen kaikkea raha määräävät maapallon tulevaisuutta eikä tiedemaailmaan kuuluva kriittisyys näy missään. Nyt nähtäväksi jää miten EU:n ilmastoaktivistit reagoivat Yhdysvaltojen IPCC:tä koskevaan nurjaan suhtautumiseen.


Responses

  1. Kiitos paljon! Tälläistä materiaalia tarvitaan PALJON jotta ilmastopropaganda saataisiin aisoihin.

  2. Totuuden läpipääsy Suomen tiedotusvälineissä vaatii aikaa vielä monta vuotta. Vaikka pystyn Ilmatieteen laitoksessa laadituista tilastoista osoittamaan tieteellisesti, ettei Suomessa ole havaittavissa oirettakaan ilmastonmuutoksesta, tuloksia ei suostuta julkaisemaan, koska kaikki päätoimittajat ja suurin osa muistakin on kastettu ilmastonmuutosuskoon. Se kuten kaikki uskonnot sivuuttaa täysin tieteen tulokset.

    • Näinhän asia on. Tässä ei auta muu kuin jatkaa oman vakaumuksen mukaisesti virallisen ilmastodoktriinin kritisointia.

      Onneksi Internet on osoittautunut erittäin käyttökelpoiseksi poliittisesti korrektin uskomuksen romuttamisessa tieteellisin argumentein. Netissä on lukuisia tieteellisiä keskustelu- ja julkaisufoorumeja, joissa toimii todella laajapohjainen ja avoin ”vertaisarviointi”. Ne tulevat toivottavasti johtamaan avoimempaan tieteeseen ja lopulta herättämään päättäjät kyseenalaistamaan isoksi bluffiksi paisuneen ilmastopelottelun ja tarttumaan todella maapallon ja ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta todella tärkeisiin aiheisiin, kuten luonnonvarojen riittävyyteen maapallon kasvavan väestömäärän tarpeisiin.

      Valitettavasti väestömäärän vähentämiseen ei nykymaailmassa löydy inhimillisiä keinoja, joten tilanne jatkuu…


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: