Kirjoittanut Boris Winterhalter | joulukuu 1, 2011

YK:n ilmastokokous Durbanissa alamäessä?

CO2-rapotti kertoo, että Kanada ei ilmeisesti aio toteuttaa Kioto-sopimuksen päästövelvoitteita, eikä minua yhtään ihmetyttäisi jos muita maita seuraisi perässä.

Washingtonin politiikkaa käsittelevän National Journal’n Craig Rucker kommentoi lehden energiaa ja ympäristöä ruotivassa blogiosiossa vireillä olevaa YK:n alaista ilmastonmuutoskokousta Durbanissa. Hän vaatii YK:ta pysähtymään ja paneutumaan perusteellisemmin tieteellisiin faktoihin ennen kuin maapallo tuomitaan uuteen ja kalliiseen sopimukseen, joka johtaisi sekasortoon muutoinkin hauraissa talouksissa.

Lisäksi Rucker toteaa hyvänä uutisena, että toiveet Kioto-protokollan mukaisesta jatkosopimuksesta lienevät varsin heikot, sillä kehittyneiden ja kehittyvien maiden väliset näkemykset ovat sopimukseen pääsemisen kannalta liian kaukana toisistaan.

Jos Durbanissa ei päästä sopimukseen, kärsivänä osapuolena ei ole ilmasto vaan päästökauppiaat, jotka ovat jo ehtineet tottua jatkuvaan rahavirtaan ostaessaan ja myydessään ”kuumaa ilmaa”, eli ilmaston kannalta täysin hyödyttömiä päästöoikeuksia.

Myös uusiutuvan energian parissa toimiville yrityksille saattaa koitua ankeita aikoja kun erilaiset taloudelliset kannusteet vähenevät ja syöttötariffit poistuvat heikon taloustilanteen myötä.

Laihat vuodet saattavat olla edessäpäin myös helppoon rahaan tottuneille tutkijoille, ilmastolobbareille ja kolmannen maailman byrokraateille – saattaapa edessä olla jopa uuden työpaikan haku.

Miljardien huumassa toimineet ilmastonmuutosta pönkittävät tahot joutuivat kaksi vuotta sitten Kööpenhaminan epäonnistuneen kokouksen takia järjestelemään rahavirtojaan uudestaan. Käykö näin myös Durbanin jälkeen jää nähtäväksi.

Viime viikolla toistui Kööpenhaminan kokousta ravistellut sähköpostien vuodatus uusilla entistä paljastavimmilla sähköposteilla.  Nämä uudet ”Climategate II” vuodot osoittivat entistä räikeämmin ilmastonmuutoksen korkean papiston tavan muokata tiedettä omaksutulle asialle otolliseksi.  Tässä skandaalissa ryvettyneet IPCC:n luottotutkijat antoivat tarkoitusperiensä kävellä tieteen yli, tukahduttavat oikeutetun kritiikin ja peittelivät tuloksia, joiden pelättiin kyseenalaistavan ilmaston uhkaavasta lämpenemisestä käytävää ideologisesti ohjattua propagandaa.

On käynyt entistä selvemmin ilmi, että tiede ei ole voinut tyydyttävästi osoittaa ihmisen osallisuutta ilmaston lämpenemiseen. Paljastuneet sähköpostit osoittavat ennakkoluulottomalle lukijalle kiistatta, että ilmastonmuutosta koskevat poliittiset päätökset ovat tehottomia, taloudellisesti tuhoisia ja ovat pahimmissa tapauksissa asettaneet julkisia varoja ryöstön kohteeksi.

Ruckerin mukaan käynnissä olevan YK:n ilmastokonferenssin pitäisi välittömästi lopettaa ilmastonmuutoksen kärjistäminen, heittää omaa hyötyä tavoittelevat tahot ulos ”teltasta”, pysähtyä ja uudelleen arvioimaan tilanne sekä palata neuvottelupöytään uusilla harkituilla ehdotuksilla, tai sitten lopettaa koko touhu.

Mainokset

Responses

  1. Osuvasti kirjoitettu. IPCC:n perustelut ihmisen osuudesta ilmaston lämpiämiseen eivät vakuuta.

  2. Olen samaa mieltä alamäestä, mutta jos kysyy asiaa meidän vihreiltä – niin ilmaston lämpeneminen on pysäyttettävä samoin meren pintojen nousu – ja millä muulla kuin rahalla!

    Ja vaikka P. Jones ja M. Mann myöntäisivät erehtyneensä tai tarkemmin sanottuna kusettaneensa, niin meidän vihreät sekä sokeasti tähän uskovista päättäjistä pitäisi kiinni edelleenkin väittämästään!

  3. On totta, että uskovaisen tai ympäristöaktivistin mielipidettä ei hevin muuteta, mutta vaihtoehtoisen (oikeamman) tiedon levittämistä on silti jatkettava entistä tarmokkaammin.

    Onhan vanha totuus, että jos jotain asiaa toitotetaan tarpeeksi kauan, niin valhekin muuttuu lopulta todeksi, kuten tämä ihmisen syyllisyyttä ilmaston lämpenemiseen korostava IPCC-doktriini..


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: