Kirjoittanut Boris Winterhalter | helmikuu 8, 2012

Saksassa kuohuu!

Saksaa kuohuttaa juuri ilmestynyt uusi kirja “Die Kalte Sonne: Warum die Klimakatastrofe nicht stattfindet” (Kylmä aurinko: miksi ilmastokatastrofi jäi tulematta). Kirjoittajina ovat professori Dr. Fritz Vahrenholt, yksi Saksan vihreän liikkeen isistä, pitkäaikainen vihreä aktivisti ja entinen sosialidemokraattien ympäristöministeri sekä geologi/paleontologi Dr Sebastian Lüning.

Fritz Vahrenholt on suuren sähköyhtiön uusiutuvan energian osastonjohtaja. Sebastian Lüning on saman yhtiön öljyosaston tutkija. Yhdessä he toteavat, että saksalaisten tulisi suhtautua maltillisemmin fossiilisen polttoaineen käyttöön, sillä kasvihuonekaasupäästöjen vaikutusta on liioiteltu.

Vahrenholtin skeptisismi heräsi, kun häntä pyydettiin arvioimaan IPCC:n laatimaa raporttia uusiutuvasta energiasta. Hän löysi satoja virheitä, mutta IPCC:n virkailijat työnsivät ne kommentoimatta sivuun. Hämmästyneenä hän kysyi itseltään, “Näinköhän he suhtautuvat myös ilmastonmuutosta käsitteleviin arviointiraportteihin?”

Vahrenholt päätti paneutua asiaan kunnolla. Hänen kollegansa Tri Lüning antoi hänelle luettavaksi brittiläisen Andrew Montfordin 2010 ilmestyneen kirjan “Lätkämailakäyrän illuusio: Climategate [tietovuoto] ja tieteen korruptio” (The Hockey Stick Illusion: Climategate and the Corruption of Science). Vahrenholt kauhistui lukemastaan ja päätti yhdessä Lüningin kanssa kirjoittaa aiheesta kirjan. Viikon alussa ilmestynyt “Die Kalte Sonne” käsittelee politisoitunutta ilmastonmuutosta runsaiden viittausten sekä käyrien ja kuvien välityksellä sekä kiteyttää uusimman ilmastotutkimuksen tuloksia.

Benny Peiser (Global Warming Policy Foundation), Saksan vihreän liikkeen entinen jäsen, toteaa, että Vahrenholtin täyskännös on IPCC:n sanomaa Saksassa levittävää ilmastopelotteluleiriä kohdannut tyrmäävä isku.

Yllä oleva teksti perustuu The Telegraph lehden toimittajan, James Delingpolen, blogitekstiin 7.2.2012: http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100135592/germanys-george-monbiot-turns-climate-sceptic/.

Mainokset

Responses

 1. ”Saksassa levittävää ilmastopelotteluleiriä kohdannut tyrmäävä isku”.
  Milloikohan meillä tapahtuu tämä tyrmäävä isku tai edes polvet alkaisivat notkua ”ilmastopelotteluleirissä” (ml. ilmatieteen laitos)?

  Ennemmin tai myöhemmin tuo tulee tapahtumaan, mutta mikään ei (todennäköisesti) kuitenkaan tule muuttumaan. Tulemme maksamaan edelleen ”tyrmäyksen” jälkeen päästö- ym. maksuja – ne saavat vain uudet nimet!

 2. Sen verran pitää vielä lisätä, että se olisi ”maailman 9. ihme” (vai montako niitä nyt virallisesti on) jos Hesari, MTV3 tai Yle uutisoisi tästä asiasta jotain saati sitten ilmatieteen laitos!

 3. Kantojaan muuttaneita, eli aiemmin IPCC-uskovaisiksi luokiteltuja tutkijoita ilmestyy tasaiseen tahtiin eri puolilla maapalloa, mutta virallista uutiskynnystä ne eivät valitettavasti ylitä, he kun ilmeisesti ovat vain raukkoja propagandan uhreja.

  Siitä huolimatta on pakko jatkaa ”sapelin kalistelua” tai Don Quijote kaltaista taistelua ”tuulimyllyjä” vastaan.

 4. Kiitos että jaksat taistella, mukana ollaan! Onko jossain listaa kääntyneistä tutkijoista?

 5. Kiitos kiitoksista; kyllähän ilmastoaihe pitää vanhaa eläkeläistä virkeänä ja on aina piristävää saada palautetta – myös negatiivista.

  Varsinaista listaa kelkkansa kääntäneistä en tunne, mutta jatkuvasti putkahtaa julkisuuteen henkilöitä, jotka eivät enää usko IPCC:n propagandaan. Sen sijaan en tunne ketään entistä skeptikkoa, joka olisi liittynyt IPCC:n pelottelukampanjaa ylläpitävien joukkoon.

  On myönnettävä. että tiedän kyllä useista salaskeptikoista, jotka työnantajansa näkemysten takia pitävät matalaa profiilia, paitsi milloin ylemmän tahon käskystä joutuvat esiintymään vastoin parempaa tietämystään.

 6. Onhan noita

  http://notrickszone.com/2012/02/10/two-more-prominent-german-climate-scientists-latif-and-marotzke-break-ranks-concede-natural-causes/

  P Gosselin informoi laajastikkin aiheesta sivuillaan.

 7. Eipä ole tarvinnut näkökantaani muuttaa sitten 2000-luvun alun. Mitään sellaista joka viittaisi hälyttävään ilmastonmuutokseen, siis sellaiseen joka olisi normaalisykleistä poikkeavaa ei ole ollut havaittavissa. Lämpeneminen on ollut sitä luokkaa että se vastaa jokseenkin täysin aikakautta ennen vuotta 1940. Silloinkin tapahtui noin puolen asteen lämpeneminen.

  On vahinko ettei satelliittimittauksia tehty jo ensimmäisen maailmansodan jälkeen silloin ymmärtäisimme paremmin että tällaisen 30 vuoden syklit ovat hyvin tavallisia. Ja yleensä noin 800-1000 vuoden sykleissä tapahtuu myös muutoksia. Rooman vallan aikakausina koettiin lämpöjakso kuten keskiajallakin (n. 1000 – 1200 jkr). Kylmät jaksot kuten 500-700 luvuilla ja n. 1600-1800 ovat myös osa tätä sykliä.

  Joten ei mitään uutta auringon alla. Pääsuunta on kyllä selvä: olemme menossa kohti uutta jääkautta puhukoot Hansen ja kumppanit mitä tahansa. Todennäköisesti viimeisin jääkausi on kaksi kertaa kauempana kuin tuleva. Näillä siis eteenpäin, sanoi Mannerheim.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: