Kirjoittanut Boris Winterhalter | joulukuu 12, 2012

Helsingin Sanomat jatkaa pelottelua

Pasi Toiviainen oli ilmeisesti aivan oikein uumoilut Dohan ilmastoneuvottelujen päättyvän huonosti, koska viritteli jälleen vuosia kestänyttä ilmastoprofeetan rooliaan julistaessaan (HS mielipide 8.12): “jos lämpötila nousee näinkin rajusti [6 astetta], maailma ei ole entisellään”.

HS:ssä (Ulkomaat 4.12) ollut Dohan kokoukseen liittyvä huonosti perusteltu kirjoitus ”Raportti: Maapallo lämpenee jopa kuusi astetta” pani Toiviaisen latelemaan jutussaan toinen toistaan uhkaavampia perustelemattomia tulevaisuuden näkemyksiään väittäen yhden asteen lämpenemisen sulattavan Jäämeren pysyvän jääpeitteen; Grönlannin mannerjää puolestaan sulaa kokonaan maapallon lämmettyä noin 2 astetta; ja neljän asteen lämpeneminen vie Toiviaisen mukaan noin 40 prosenttia kaikista eliölajeista sukupuuton partaalle, jne. Kuusi astetta tarkoittaisi taasen jotain vielä “enempää”. Viimeksi mainittu tulevaisuuden uhka on ilmeisesti Toiviaisen mielestä niin kauhea, ettei sitä voi ääneen lausua. Mistähän tiedetoimittaja ja tietokirjailija kehittelee tällaista pelottelua?

On todella kummallista miten tuomiopäivän julistajat ovat kilpaa esittämässä tulevaisuuden uhkia, vaikka esitetyt uhkat löytyvät vain tietokonemalleista. Sandy myrskyt, tulvat ja kuivuudet y.m. ovat vain säiden normaalia vaihtelua, kuten historia on kertonut kerta toisensa jälkeen. Tiedämme, että tällaisista puhuminen ilmastokeskustelujen yhteydessä on täysin kiellettyä.

Britannian entisen pääministerin Margaret Thatcherin avustajana aikoinaan toiminut Lordi Christopher Monckton, nyt Dohassa virallisen tarkkailijan statuksen omaavana, sai karvaasti kokea mihin poliittisesti epäkorrekti puhe voi johtaa. Viimeisenä virallisena kokouspäivänä lopullisen päätöslauselman vielä puuttuessa, kuitenkin jo varsin pitkälle tyhjentyneessä istuntosalissa, Lordi Monckton istahti vapaalle penkille (Myanmarin edustaja oli poistunut) ja hetken mielijohteesta pyysi puheenvuoron ja sai.

Hän esitti rauhalliseen tapaansa mm: 1. Maapallo ei ole lämmennyt 16 vuoteen. 2. On kymmenen kertaa taloudellisempaa tarkkaila mahdollista lämpenemistä ja sen jälkeen sopeutua hallitusti sen mahdollisesti aiheuttamaan vähäiseen haittaan, sen sijaan, että ryhdytään tehottomasta torjumaan mahdollista lämpenemistä. 3. Puolueettoman tieteellisen tutkinnan tulisi selvittää ovatko YK:n ilmastokokoukset todella menossa oikeaan suuntaan.

Tämän perustellun mutta YK:n kannalta kerettiläisen lausunnon seurauksena Moncktonilta riistettiin tarkkailijalle annettu henkilökortti sekä käskettiin poistumaan maasta 24 tunnissa. Valitettavasti Monckton oli unohtanut, että ilmastokokous ei ole tieteellinen foorumi vaan puhtaasti poliittinen pelikenttä, jossa edetään vain noudattaen IPCC:n viitoittamaa tiekarttaa.

Yllä olevan tekstin lähetin HS:n mielipidesivuille 10.12, mutta koska sitä ei ollut tämän päivän lehdessä, kommenttina on ilmeisesti jälleen kerran joutunut mappiin Ö.

Mainokset

Responses

  1. Asiaa puhut, kuten aina.

  2. Suomessa on yös muita medioita, ei kannata tuhlata aikaa hs:n kanssa. Lähetä sama teksti vaikkapa maaseudun tulevaisuuteen

  3. Suomen median toimittajat Ilmatieteenlaitoksen ”kouluttamia” joten viralisen totuuden vastaiset ajatukset on vaikea saada esille!
    Me iäkkäämmät muistamme punaisen ns.Repo-radion, tällä hetkellä meillä YLE on punavihreä ympäristöjärjestojen/vihreän puolueen äänenkannattaja!

  4. Kovasti on MTV3:kin ottanut ilmastouskon yhdeksi jatkuvaksi aiheeksi. Lähes jokaisessa uutislähetyksessä on ”jotain” tähän aiheeseen liittyvää. Mutta hyvä joka tapauksessa, että Boris (vaikka emme sinunkauppoja ole tehneetkään) jaksat tämän asian kanssa ”vääntää”.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: