Kirjoittanut Boris Winterhalter | marraskuu 9, 2013

Vihreä ilmastorahasto – Green Climate Fund?

Kuinka moni on kuullut nimen Green Climate Fund eli Vihreä Ilmastorahasto? Siitä päätettiin Cancunin 16. UNFCCC ilmastokonferenssissa ja perustettiin seuraavana vuonna 11.12.2011 Durbanin 17. UNFCCC ilmastokonferenssin yhteydessä. Teollistuneet maat olivat luvanneet suureellisesti kartuttaa uutta rahastoa sadoilla miljoonilla dollareilla. Rahalla oli tarkoitus auttaa kehittyviä maita vähentämään päästöjään, torjumaan ilmastonmuutosta sekä sopeutumaan. Tämä koskee luontevasti kaikkein surkeimmassa asemassa olevia “nousevan merenpinnan” alle jääviä saarivaltioita. Kysymys on paljonko rahaston varoista tavoittaa eniten tarvitsevat ja paljonko uppoaa hallintoon ym?

Amerikkalainen skeptikkoystävämme Willis Eschenbach kirjoitti aiheesta Anthony Wattsin blogissa Hän muistuttaa, että rahaston luvattiin käyttävän peräti 200 miljardia dollaria vuosittain hädässä olevia kansakuntia, jahka toiminta pääsee täyteen vauhtiin.

Jos aiheesta haluaa lisätietoa, niin rahaston perustamisasiankirja sekä kaikki tähänastisten kokousten aikaansaannokset löytyvät: http://gcfund.net/documents.html. Jos englannin kielen ymmärtäminen ei tuota vaikeuksia, niin kannattaa perehtyä linkin takana oleviin asiakirjoihin noudattaen Eschenbachin esimerkkiä, hän kun on aikoinaan ollut tekemisissä yhteisöjen kanssa.

Mielenkiintoista on todeta, että ”rikas” Suomi oli ensimmäisten joukossa siirtämässä veronmaksajien rahoja tälle rahastolle, kuten alla oleva taulukko hieman typistetty tulotaulukko viimeisestä talousarvion tulopuolesta osoittaa. Viimeisessä sarakkeessa näkyvät kunkin maan todelliset maksut dollareiksi muutettuina. Pohdittuan maksaneiden valtioiden panoksia, Eschenbach havaitsi Etelä-Korean suuren panoksen johtuvan tietysti siitä, että sen pääkaupunki Soul on valittu rahaston kotipaikaksi, siis maalle tuloja.

Koko taulukko löytyy: http://gcfund.net/fileadmin/00_customer/documents/pdf/GCF_B05.21_Admin_Budget_2014_fin_20130930.pdf

Mainokset

Responses

  1. Mitäs tuo tekee vuodessa, jotain 120€/henkilö?

    Eli nelihenkinen perhe maksaa 480€ vuodessa ilmaston pelastamisesta näkymättömältä, hajuttomalta ja mauttomalta kasviravinteelta.

    Kyllä, tuntuu todella järkevältä. En todellakaan lyhentäisi mieluummin asuntolainaa tuolla summalla.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: