Kirjoittanut Boris Winterhalter | helmikuu 13, 2014

Ilmastolaki lausuntokierroksella

Nyt ilmastolaki on sitten lausuntokierroksella http://www.ym.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Tiedotteet/Ilmastolakiehdotuksesta_pyydetaan_lausun%2828255%29.

Paljon tyhjää tekstiä mutta myös asiaa. En ole vielä lukenut ajatuksella koko tekstiä, mutta selaamalla ensimmäinen kysymys, josta pitäisi aloittaa löytyy aivan lopusta, sivullta 47 kohdasta Määritykset:

2) ilmastomuutoksella [tarkoitetaan] sellaista muutosta ilmastossa, joka aiheutuu maapallon ilmakehän koostumusta suoraan tai välillisesti muuttavasta ihmisen toiminnasta ja joka ylittää ilmaston luonnollisen vaihtelun vertailukelpoisten ajanjaksojen kuluessa;

Tuon lauseen loppuosa pitää mielestäni olla laissa ehdottomasti mukana, joskin SUUREKSI kysymykseksi muodostuu miten määritellään luonnollisten vaihteluiden osuus? Itselläni ei ainakaan ole tähän vastausta, eikä taida kenelläkään muullakaan olla.

Vielä täytyy pohtia mitä sanonnalla ”vertailukelpoisten ajanjaksojen kuluessa” oikein tarkoittaa, vai onko niin, että kaikki mikä on tapahtunut noin 1970 jälkeen on ihmisen aiheuttamaa? Entä mikä on kasvihuonekaasujen (fossiilipäästöjen) osuus, entä maankäyttömuutokset, jne?

Mielipiteitä KIITOS!

 

JK.  Pasi Matilainen (Ilmastofoorumi ry) oli jo 19.12.2013 esittänyt muutamia teräviä kysymyksiä, joihin myös voisi ottaa kantaa. Sitomalla Suomen kädet älyttömään ilmastolakiin saattaa uhata koko hyvinvointiamme.

 

Mainokset

Responses

  1. Kaikki mikä poikkeaa (hatusta heitetyn aikavälin) keskiarvosta on luonnotonta ja siis ihmisen aiheuttamaa.

    Turun keskilämpötila on 6C, joten jokainen vuoden päivä joka tästä poikkeaa on luonnoton ja siis ihmisen aiheuttama.

  2. Termi ilmastonmuutos ei mielestäni ota kantaa siihen, mikä sen aiheuttaa. Syynä voi olla auringon aktiivisuus, maan rata, maan pyörimisakselin kaltevuus, pilvisyys, hiilidioksidi, tuntematon syy, ihminen, naudat tms.

    • Ilmastonmuutoksella on nykyisessä poliittisessa yhteydessä varsin selkeä määritelmä kuten tuossa lainaamani tekstin pätkä #2 selkeästi sanoo, eli se ihmisen aiheuttama osuus.

      Varsinainen ongelma muodostuu siitä, että kukaan ei pysty osoittamaan mikä nykyisessä lämpenemisessä on luonnollista vaihtelua ja mikä on seurausta ihmisen toimista. IPCC katsoo, että ihmisen toiminta näkyy karkeasti 1960-70-luvulta alkaen, mutta miten se todistetaan? Vajavaiset ilmastomallit eivät kelpaa todisteeksi.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: