Kirjoittanut Boris Winterhalter | 14 tammikuun, 2015

EU:n komissaarin ilmastouskomus

Jari Lyytimäki kritisoi EU:n energiakomissaarin ilmastonäkemyksiä aivan oikein, vaikka itsekin uskoo, että tiukempien ilmastotavoitteiden asettaminen voi olla järkevää. Hän tosin lieventää kantaansa lisäämällä: ”jos niiden avulla saavutetaan suuria oheishyötyjä”.

Lyytimäki ei täsmennä mitä oheishyötyjä hän näkee?

Jos niihin kuuluu uusien energian tuotantomuotojen tuottaminen maapallon lisääntyvän väestön tarpeisiin, niin voi olla samaa mieltä. Ydinvoima ja etenkin pienten hajasijoitettavien torium käyttöisten hyötöreaktoreiden kehittäminen lienee tällöin tavoittelemisen arvoista.

Oheishyötynä voi myös olla suurkaupunkien ilmanlaadun parantaminen ainakin jos tavoitteena on polttomoottorikäyttöisten kulkuvälineiden kehittäminen. Vaihtoehtoina ovat sähköautot ja mahdollisesti vetypolttoainetta käyttäviin, joskin viimeksi mainittu keino kaipaa edelleen teknistä kehitystä.

Taustalla häämöttää Lyyrimäelläkin vankka usko IPCC:n hiilidioksidia tuomitsevaan näkemykseen, vaikka ilmastopaneelin propaganda ei perustu tieteeseen vaan sokeaan uskoon tietokoneohjelmien hypoteettiseen ilmastotulevaisuuteen – katastrofaaliseen lämpenemiseen.


Responses

 1. http://www.kotipetripaavola.com/ilmastonmuutos.html

  Ilmastonmuutos on totta!

 2. Ilmastonmuutos ei ole TOTTA, mutta ilmastonvaihtelu ON.

  Nimimerkki telzza viittaa sivulle: http://www.kotipetripaavola.com/ilmastonmuutos.html (liekö hänen omansa), jossa käsitellään laajasti ilmastonmuutosta niin luonnon kuin ihmisen aiheuttamana. Viimeksi mainitun hän liittää fossiilisten polttoaineiden käyttöön. Hänen tekstinsä käsittelee aihetta laajasti, joskin paikoin harhaanjohtavasti.

  Kuten minun wordpress-blogeissani varmaan näkyy, itse pidän ihmisen osuutta varsin pienenä kun puhutaan ilmastosta koko maapallon mittakaavassa. Sen sijaan ihmisen aiheuttamat maankäyttöön liittyvät muutokset ovat vaikuttaneet paikallisesti todella suuresti. Tällaisia ovat muun muassa metsien raivaaminen viljelykäyttöön (näkyvät esimerkiksi muutoksina sadannassa) sekä kaupunki rakentamisessa vihermaastojen muuttaminen asfaltti- ja betonimaisemiksi ja siten tehokkaiksi lämpöloukuiksi, jne..

  Kotipetripaavola (KPP) analysoi varsin perusteellisesti ilmastonmuutosta ja sen syitä tukeutuen vallitsevaksi doktriiniksi muodostuneeseen hallitusten välisen ilmastopaneelin (IPCC) julistamaan käsitykseen. Sen mukaan ihmisen osuutta tilastojen mukaiseen maapallon lämpenemiseen on pyritty korostamaan, joskin väitetty globaalin lämpötilan nousu näyttää pysähtyneen jo parikymmentä vuotta sitten. Ihminen vs luonto väittelyä käsittelin jo muutama vuosi sitten muun muassa: https://ilmasto.wordpress.com/2012/06/26/onko-ilmaston-lampeneminen-luonnollinen-vai-ihmisen-aiheuttama/

  Seuraavassa joitakin kommentteja KPP:n tekstiin, jossa hän mainitsee mm. infrapunasäteilyn ja pitää sitä yhtä tärkeänä kuin auringonvalo. Lisäksi hän toteaa aivan oikein, että kasvihuonekaasuista tärkein on vesihöyry kattaen 80-90 % luonnollisesta kasvihuoneilmiöstä, muu osuus jää hiilidioksidin, metaanin ja joidenkin muiden vähäisten kaasujen kontolle.

  Sitten hän yhdistää viimeisen 150 vuoden aikana havaitun keskilämpötilan pienen nousun johtuneen fossilisten polttoainieden lisääntyvästä käytöstä. Kyseessä on eri maiden säähavaintoasemien tuloksista johdettu maapallon keskilämpötila, jonka merkitystä monet ilmastotutkijat kyseenalaistavat.

  Itse näen geologian tietämykseni pohjalta ilmastoa säätelevän mekanismin liittyvän siihen tosiseikkaan, että maapallo on pääosan olemassaolostaan luokiteltavissa vesiplaneetaksi merten peittäessä suuren osan pallomme pinta-alasta. Tuona aikana maapallolla on vallinnut elämän muodostumiselle ja sen kehittymiselle suotuisat olosuhteet, missä lämpötila on kautta geologisen historian ollut kullekin elämänmuodolle sovelias. Tämä tosiseikka selittyy erinomaisella tavalla käsitteellä vesitermostaatti: https://ilmasto.wordpress.com/2008/12/26/vesitermostaatti/

  KPP:n väite, että “ihmisen aikaansaama kasvihuoneilmiö [fossiilisten polttoaineiden käytöstä lisääntyvä hiilidioksidi] nostaa maapallon lämpötilaa”, perustuu moniin olettamuksiin, joiden todenperäisyyttä voidaan epäillä. Ne kun selitetään pääosin todella monimutkaisten prosessien yksinkertaistettuilla tietokonesimulaatioilla.

  Itse kukin voi kysyä itseltään poikkeaako nykyinen lämpötilan vaihtelu mitenkään esimerkiksi jo ennen ajanlaskuamme ja sen jälkeisistä ilmastovaihteluista. Arkeologiset tutkimukset ja aikakirjat ovat selkeästi osoittaneet ilmaston vaihdelleen kautta aikojen. Jo viimeisten parin tuhannen vuoden aikana ihmiskunta on kokenut Rooman lämpökauden ja sitä seuranneen pimeänajan. Sitä taasen seurasi keskiajan lämpökausi,joka taasen oli ilmeisesti nykyaikaakin lämpimämpi päättyen ns. Pieneen jääkauteen. Nykyinen lämpeneminen onkin tulkittavissa lähinnä pelkkänä toipumisena menneistä ankeista ajoista.

  KPP luettelee erilaisia kasvihuoneilmiön seurauksia, kuten tulvat, meren pinnan nousu, jäätiköiden sulaminen, vaihtelevat sääolot, jne. Nämä voidaan yleensä liittää ilmaston luonnolliseen vaihteluun. Sen sijaan sademetsien tuhot, suuret maastopalot, vesistöjen saastumiset eivät johdu ilmastosta vaan ihmisen vääristä toimintatavoista. Äärisääilmiöden kasvanut tuhovoima ei taasen johdu myrskyjen ym lisääntymisestä vaan liittyy rakennetun ympäristön harkitsemattomaan sijoitteluun ja väestöjen räjähdysmäiseen lisääntymiseen.

  Pohdiskeluun taipuvaisten uteliaiden henkilöiden kannattaakin kysyä itseltään ilmastosta, miksi uskon ihmisen ilmastosyyllisyyteen, mitkä ovat todisteet, jne. Vaikka kriittisten tutkijoiden ääniä pyritään massiivisella propagandalla tukahduttamaan, sinnikäs totuuden hakija löytää kyllä vastauksia.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: